חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

צלילה חופשית: ענף הספורט האתגרי שכדאי לכם להכיר

תשכחו מכל מה שידעתם עד עכשיו על עולם הצלילה, ותגידו ביי להליכה המסורבלת עם המיכלים, מאזן הציפה ושאר המריעין. הפעם זה רק אתם והדגים במעמקים. 

רוצים לדעת עוד על ספורט אקסטרים הלוהט ביותר עכשיו? הישארו איתנו בדקות הקרובות, אנחנו הולכים לצאת ביחד למסע מרתק מתחת למים. 

אז מה זה בכלל צלילה חופשית?

צלילה חופשית היא צלילה ללא שימוש באמצעי עזר לנשימה/ אחסון האוויר הוא בריאות בלבד. 

אמצעי העזר שכן משולבים הם: משקולות, סנפירים או חד סנפיר (מונופין), חליפה, מסיכה, שנורקל, חבל ומצוף. ממש לא חובה לשלב את כולם, כל תת ענף והציוד שלו. 

נסו עכשיו לקחת נשימה עמוקה ואז עצרו את הנשימה ובדקו, כמה זמן אתם יכולים להחזיק בלי חמצן? אנחנו משערים שסביב הדקה וזה עוד כשאתם ישובים בלי מאמץ. עכשיו בואו נצלול לשיאים העולמיים והישראלים, ותבינו עד כמה הספורט הזה הוא מטורף.

שיאים בצלילה חופשית דינמית וסטטית

השיאים בעולם עומדים כיום על הגעה לעומק של 253 מטרים במקצה הגברים (2012) ובנשים השיא עומד על 160 מטר (2002). 

השיאים בזמן עצירת נשימה סטטית עומדים על 11:54 דקות במקצה הגברים (2014) ו-9:02 בנשים (2013).

לעומתם, השיאים הישראלי עומדים על 6:04 לגברים (2022) ו-4:49 לנשים (2012).

כדי להגיע לעומקים כאלו וכדי לעצור נשימה לפרקי זמן כה ארוכים, נדרשת הסמכה מקצועית. אנחנו ב- Sailing Around  מציעים לכם הפלגת קונספט של צלילה חופשית במהלכה תוכלו לעבור הסמכה של המדריכים המקצועיים שלנו, שמורשים להסמיך מטעם ארגון הצלילה AIDA הצרפתי, הסמן הימני בתחום.

מה הקשר בין הצלילה החופשית ליוגה ומדיטציה?

יותר מהכל, הצלילה החופשית היא שילוב של עבודה פיזית לצד עבודה מנטאלית. אם תרצו, מציאת האיזון בין הגוף והנפש. זו הסיבה שהחיבור בינה לבין יוגה ומדיטציה הוא חיבור טבעי ומתבקש. 

כמו ביוגה, גם בצלילה החופשית נדרשת משמעת עצמית, כדי למנוע התעלפויות ובכללי הגעה לקצה גבול היכולת. נדרשת גמישות, שליטה בנשימה, התכנסות ויכולת להיות במצב מדיטטיבי.

 מור ברזני, אלופת ישראל בצלילה חופשית דינמית, מספרת שהסיפוק הכי גדול שלה בצלילה חופשית הוא האפשרות להתחבר לחיות מתחת למים. ״כשאני שם איתן, אני מביאה את עצמי כמו שאני. זו רק אני והריאות שלי, אני והן במעמקים״, כך מור מתארת וגורמת לנו לרצות לעזוב הכל ולחוות את הנירוונה שהיא חווה במעמקים. 

כשמור צוללת עשרות מטרים למעמקים, היא מספרת ש״כל היופי בצלילה הוא שזה הרגע היחיד בעולם שאת פשוט לא חושב על כלום. אין שום מחשבה. כשאת שם למטה, עם כ״כ הרבה טונות של מים מעליך, את מפסיקה לחשוב. המוח נעצר. ואת כל כולך מחוברת לעצמך״. 

איך הצלילה החופשית משרתת את הסקיפרים?

בזכות החיבור העמוק שלנו לעולם השייט והיאכטות בפרט, אנחנו ממליצים לכל סקיפר להוסיף כלי משמעותי לארגז הכלים שלו, והוא: הסמכה לצלילה חופשית. 

שליטה בצלילה חופשית, גם אם רק לעומק של 9 מטרים כדי לשחרר את העוגן שנתקע בסלע או לשחרר חבל שנתקע במדחף, היא קריטית לשלווה ולתחושת הביטחון של האוחזים בהגה של הקטמרן. זו הסיבה שאנחנו מציעים הסמכות המיועדות לסקיפרים שרוצים להפליג בראש שקט. 

 

יכול להיות שמצאתם את עצמכם בין השורות, בין אם אתם הרפתקים שרוצים ללמוד לנשום נכון ולהעמיק בתחום, ובין אם קורץ לכם המפגש הבלתי אמצעי עם הדגה העשירה שמחכה לכם במעמקים. או שאולי אתם סקיפרים מנוסים שמודעים לתרחישים השונים, שעלולים לגרום לכם לקפוץ למים ולצלול כדי לצאת לים בראש שקט, אנחנו כאן לתת לכם מענה ולתפור לכם את ההסמכה שתתאים בדיוק לצרכים ולמטרות שלכם.